Svētku kūka bez cukura

 


Svētku kūka bez cukura.


Pamazām domājot par dēla dzimšanas dienu, sāku domāt arī par kūku. Vēljoprojām cenšamies nedot cukurotus saldumus, tādēļ arī kūku vēlos tādu, kuru bez sirdsapziņas pārmetumiem varu dot arī dēlam savos svētkos ēst. Tā nu paskatījos, ko var pasūtīt - īsti nekas neuzrunāja, arī atrastās receptes neuzrunāja, tad nu sēdos pie papīra un izfantazēju, kādu un no kā vēlos kūku. Te arī Jums būs iespēja pagatvot bezgrēka kūku - kūku bez pievienota cukura, piena un olām, bez cepšanas, viegli pagatavojama, no svaigiem produktiem - vegāniem un bērniem draudzīga. 

Svētku kūka bez cukura



ŠEIT atradīsi arī attēlu receptei, ko viegli varēsi saglabāt telefonā vai kādā citā virtuālajā recepšu grāmatā.

Nepieciešams:

1. kārta
250 g dateļu
90 g auzu pārslas
120 g zemesriekstu sviests
30 g kakao
1/2 t.k. sāls
100 g kokosriekstu eļļa.

2. kārta
200 g indijas rieksti
4 kivi
30 g spināti
200 ml mandeļi piens (nesaldināts)
15 ml citronu sulas
20 g agara

3. kārta
3 banāni
90 g meža mellenes
250 g ābolu sulas
30 g agara

Pagatavošana:

1. Dateles un indijas riekstus (katru savā traukā) liek mērcēties karstā ūdenī uz kādām 20 minūtēm.
2. Uz pannas apgrauzdē zeltaini brūnas auzu pārslas (var izmantot arī citas pārslas) un atdzesē.
3. Sagatavo kūkas formu (izmantoju 22 cm lielu formu) - apakšā klāj cepamo papīru. Gar sāniem arī izliek cepamo papīru kūkas formas augstumā. No sākuma fiksēju ar skoču, pēc pirmās kārtas ieklāšanas skoču noņemu.
4. Sablenderē dateles un zemesriekstu sviestu viendabīgā masā un pievieno izkausētu kokosriekstu eļļi un kakao, visu vēl sablenderē, lai sajaucas kopā. Masā iemaisa sagrauzdētās auzu pārslas un liek kūkas formā. Liek saldētavā, kamēr pagatavo nākamo kārtu.
5. Indijas riekstus, nomizotus banānus un kivi, spinātus, citronu sulu un pusi no mandeļu piena liek blenderī un sablenderē viendabīgā masā.
6. Pagatavo agaru kā norādīts uz iepakojuma, izmantojot otru pusi no mandeļu piena. Pievieno sagatavotajai masai un lej virsū pirmajai kārtai. Liek leduskapī un 1 līdz 3 stundām.
7. Mellenes, banānus un 100 ml ābolu sulas sablenderē viendabīgā masā.
8. Pagatavo agaru kā norādīts un iepakojuma, izmantojot 150 ml ābolu sulas. Pievieno sagatavotajai masai un lej virsū otrajai kārtai. Liek leduskapī uz 1 līdz 3 stundām, kamēr kārtass sastingst.



Lai labi garšo ♡ 

Svētku kūka bez cukura



Komentāri