Veģetārā lazanja Liene Buras gaumē

 

Veģetārā lazanja.

Kad gribas pagatavot gardas vakariņas vairākām dienām - gatavoju veģetāro lazanju - viegli, ātri un garšīgi. Šeit atradīsi arī attēlu receptei, ko viegli varēsi saglabāt telefonā vai kādā citā virtuālajā recepšu grāmatā.

Nepieciešams:

1 ziedkāposts
85 g smalkā soja
3 burkāni
100 g saulē kaltēti tomāti eļļā
500 g tomātu pasta
sāls
1/2 t.k. ķiploku pulveris
Garšvielu maisījums Itāļu ēdieniem
Lazanjas plāksnes
100 g siers
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Sagriež ziedkāpostu mazos gabaliņos un liek katlā ar nedaudz ūdens sautēties;
2. Karstā ūdenī uzbriedina sojas gabaliņus;
3. Nomizo un sarīvē burkānus, tos liek uz pannas cepties, pievieno eļļu;
4. No sojas notecina lieko ūdeni un pievieno burkāniem un apcep.
5. Sagriež saulē kaltētos tomātus gabaliņos un pievieno burkāniem un sojai. Var pielikt klāt arī eļļu no tomātiem.
6. Kad gatavi pievieno ziedkāpostiem. Visu samaisa, pievieno garšvielas un tomātu pastu un ļauj vēl kādas 10 minūtes tam visam pasautēties.
7. Tikmēr var sarīvēt sieru un uzlikt sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
8. Tad visu kārto kādā dziļā traukā - sāk ar nedaudz mērces, tad liek lazanjas plāksnes, tad atkal mērci un tā kamēr ir beigusies mērce. Lazanjas plāksnes var lauzt, lai pielāgotu trauka lielumam. 
9. Lazanjas virspusē ber sieru.
10. Liek cepeškrāsnī cepties uz 25 minūtēm, jeb kamēr Lazanjas plāksnes mīkstas.
11. Lai labi garšo ♡




Komentāri